2015. február 12., csütörtök

Locavore - különleges borzamatok…

Izgalmasnak tartom az alkotó tevékenységeket, amikor kreativitásunk, kitartásunk, odaadásunk, törődésünk és odafigyelésünk, türelmünk különleges végeredménnyel életre kel… 
Igaz lehet ez a sportra, a művészetekre vagy akár a személyes érzelmekre is, hiszen ezek a jelzők a szeretetre, a szerelemre, a családra is érvényesek, mely Valentin napján fokozottabban kerül szemünk elé. 
Ha mindezt személyesen éljük át, ráadásként velünk van a számunkra legfontosabb, mondhatjuk, hogy a tökéletes pillanatot teremtettük meg. 


Mindezt szerelmemnek Valentin napi meglepetésként szántam. Hát mondhatom, nagy volt az öröm...:-)
Szerettem volna személyesen is találkozni egy “gasztro művésszel” és valami eredeti programmal előállni, így esett a választás a borra, a borkészítésre és a Locavore feelinget tökéletesen ápoló borászatra…:-) 
Persze a választásnál nem voltam egyedül, Kovács Antal, háromszoros magyar bajnok sommelier tanácsait követve Eger felé vettük az irányt. 
Február 10., délután 15:00 óra - a helyszín egy eredeti alkotó műhely, a szereplők a kedvesem, én és persze maga a mester… A művész maga Nyolcas Ádám, az Egri Borvidék egyik legkiemelkedőbb borásztehetsége. Borait ritkán megtapasztalható koncentráció, harmónia és elegancia jellemzi. Kovács Antal szerint is “Valentin napon egy igazán különleges pincét kell előtérbe helyeznünk.” 


Nyolcas Ádám örömmel kísért végig birodalmán és őszintén mesélt terveiről, Locavore szemléletéről és érzéseiről - “a tartalom mellett arra is figyelünk, hogy maga az alkotás jól fogyasztható, kedves és őszinte legyen”.  “A borkészítés igazi alkotó munka, melynek szereplői és stációi mind-mind önmagukban is rendkívüli szakértelmet és kreativitást, türelmet és gondoskodást igényelnek. Napról napra népszerűbbek a kézműves termékek, aminek nagyon örülünk, mert az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak. Szerintünk kis mennyiségben fogyasztva a bor is alapvető élelmiszer, ha csak a jótékony élettani hatásait nézzük. Nem mindegy, hogy az a bor tisztán hozzáadott anyagok nélkül készül-e vagy sem!” (bővebb infó a borászatról: http://nyolcasbor.hu/index.php?route=common/home)



Páromat és engem is megbabonázott az a szeretet és lelkesedés, ahogy a szülők hobbiját folytató fiatal borász - művész a tradíciókról, újításaikról és Locavore életmódjáról mesélt. 


Borait kóstolva magam előtt láttam a helyi hordókészítőt, a szőlők hosszú sorait, az egri hegyeket és munkás kezeket, aminek végeredménye egy művészi alkotás, maga a bor, amit minden korosztálynak ajánlok, kivétel nélkül!


Egy biztos, mi nagyon jól éreztük magunkat, erre az elő-valentin napi programra biztosan sokáig fogunk emlékezni mi ketten. Ha te is kíváncsi vagy és megkóstolnád a Nyolcas Ádám borokat, gyere a Locavore-ba február 14-én!
Részleteket itt találsz:
https://www.facebook.com/events/363726047132131/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.